Sådan logger du på en UltraVNC fjerncomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og installer en VNC viewer (se Resources). UltraVNC omfatter en seer med klienten. Et frit alternativ er TightVNC. RealVNC tilbyder en kommerciel seer og server.

2.

Konfigurer seeren til at oprette forbindelse til serveren. Afhængigt af dine serverindstillinger kan du have brug for en adgangskode og indstille brugeren til at bruge en bestemt port.

3.

Opret forbindelse til VNC-serveren. Fjerndisken skal vises i et vindue, hvis forbindelsen er konfigureret korrekt. Hvis forbindelsen fejler, skal du dobbelttjekke serverindstillingerne og eventuelle firewalls.

Tips og advarsler

  • VNC fungerer bedst, hvis serveren og klienten er fra den samme udbyder. Alternative seere som TightVNC og RealVNC kan få adgang til en UltraVNC-server, men hvis der er indstillinger der er specifikke for UltraVNC, kan forbindelsen blokere.
  • UltraVNC er fri software til at få adgang til computer desktops eksternt. Alle VNC-software fungerer via et klient-server-forhold. Fjerncomputere kører VNC-serveren, og du har brug for en klient til at oprette forbindelse til dem. UltraVNC indeholder en klient, men du kan downloade andre. Kunder, der bruger VNC-protokollen, kaldes VNC-seere og er tilgængelige for de fleste operativsystemer.