Sådan logges du på et delt netværksdrev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på Windows 'Start' -knappen, og klik derefter på 'Åbn Windows Stifinder' på pop oplisten.

2.

Rul til og klik på linket 'Netværk' i venstre side af vinduet. Vent til Windows for at indlæse de lokale netværksoplysninger og oprette en liste over computere i hjemmenetværket.

3.

Klik på ikonet for den netværkscomputer, der har den delte mappe, du ønsker at få adgang.

4.

Gennemse den delte mappe og klik på navnet for at åbne den. Indtast et brugernavn og kodeord, hvis du bliver bedt om det, og tryk på 'Enter' -tasten. I de fleste tilfælde er du ikke forpligtet til at indtaste et brugernavn og en adgangskode for at logge ind på en delt mappe. En bruger kan dog vælge at begrænse adgangen til bestemte delte mapper, hvilket skaber behovet for at indtaste et brugernavn og adgangskode.

Tips og advarsler

  • Du kan oprette et drevbogstav og permanent forbindelse til den delte mappe på den anden computer ved at klikke på knappen 'Map network drive' i 'Computer' og følge vejledningerne på skærmen.
  • Du kan kun få adgang til et delt netværksdrev, hvis den anden computer er tændt og logget ind i Windows.
  • Hvis du har flere computere i dit hjem, gør Windows 7 det nemt at dele filer og mapper i et hjemmenetværk. Selvom tidligere versioner af Windows tillod dig at oprette et lokalnetværk, giver Windows 7 adgang til dine delte filer og mapper lige så enkelt som et par klik med musen. Når du har oprettet et hjemmenetværk, kan andre personer i dit hjem få adgang til, kopiere og endda åbne filerne i dine delte mapper. Forbindelsen til en delt mappe over netværket er en opgave, som næsten alle kan opnå.