Sådan opretter du et lille Windows XP-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd din computer fra modemet. Slut modemet til routeren. Tilslut routeren til en stikkontakt.

2.

Tilslut de computere, du vil tilføje til netværket, til routeren ved hjælp af Ethernet-kabler, hvis du bruger en kablet router. Hvis du bruger en trådløs router, skal du indsætte routers installationsprogram til en af ​​computerne.

3.

Kør routerenes installationsguiden. Dette skal køre automatisk, hvis din computer er indstillet til autoplay-medier, der er lagt i det optiske drev. Hvis den ikke starter automatisk, skal du gå til 'Denne computer' og dobbeltklikke på ikonet for det optiske drev.

4.

Brug routeren installationsguiden til at konfigurere din trådløse router Du skal give dit netværk et SSID og oprette en WEP- eller WPA-nøgle til sikkerhedsformål. SSID'en er et unikt navn, der vil differentiere dit trådløse netværk fra andre tilgængelige netværk. Guiden fører dig gennem disse trin.

5.

Gå til de andre computere, du vil tilføje til netværket. Du skal se en lille meddelelsesboble nær højre side af proceslinjen, der lyder: 'En eller flere trådløse netværk er inden for rækkevidde af denne computer. For at se listen og tilslutte, klik på denne besked. 'Klik på beskeden eller højreklik på ikonet for trådløs forbindelse og vælg' Se ledige netværk. '

6.

Se efter din netværkets SSID i listen over tilgængelige netværk og klik for at markere det. Klik på 'Connect' knappen i nederste højre hjørne af vinduet, og du bliver bedt om at indtaste WEP eller WPA-nøglen, du oprettede tidligere. Skriv det i tekstfeltet og klik på 'OK' for at oprette forbindelse til netværket. Gentag for eventuelle ekstra computere.

Hvis du har mere end en computer i din husstand, men et modem med kun en enkelt Ethernet Out-port, skal du købe en kablet eller trådløs router for at oprette et netværk til dine computere og andre enheder med internettet. Opsætning af et kablet netværk er ret nemt, men du skal køre kabler fra din router til alle enheder, der skal tilsluttes. For at undgå at beskidte Ethernet-kabler løber gennem dit hjem, skal du oprette et trådløst netværk.