Sådan repareres DNS i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' fra skrivebordet for at starte Start-menuen.

2.

Vælg 'Kør' fra Start-menuen.

3.

Skriv 'cmd' i tekstboksen og tryk på 'Enter' -tasten på tastaturet. Dette vil starte et kommandopromptvindue.

4.

Skriv 'ipconfig / flushdns' i kommandopromptvinduet og tryk på 'Enter' -tasten på tastaturet. Du modtager en bekræftelse på, at 'DNS Resolver Cache' er blevet spylt.

5.

Tag strømmen fra netværksrouteren og modemet ud og lad dem indstille i 15 sekunder.

6.

Slut modemet først, og lad modemet registrere internettet. Normalt vil forbindelseslys undtagen 'LAN' eller 'Network' lyse.

7.

Slut router til og lad det registrere internetforbindelsen fra modemet. Når netværket er korrekt tændt, skal du starte en internetbrowser for at teste dine DNS-indstillinger. Du bør være i stand til at løse websider i browseren normalt, hvis DNS'en er rettet.

Domain Name System (DNS) er en database i en Windows XP-computer, der oversætter domæner til IP-adresser fra internettet. Dette gør det muligt for din computer at oprette forbindelse til servere, der leverer programmer og websider. Når der opstår fejl i computerens DNS, kan du have problemer med at oprette forbindelse til websteder, selvom du har en fungerende internetforbindelse. Du kan løse en DNS-fejl ved at 'spyle' indstillingerne og genstarte din router.