Sådan sammenligner du kabel og opkald til internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Når du bruger opkald, bruger du din computer og et 56K modem til at ringe til og oprette forbindelse til en server via et telefonnummer fra din internetudbyder (ISP). Kabel bruger et modem, der opererer via kabel-tv-linjer. Den transmitterer data digitalt, hvilket eliminerer behovet for at konvertere det.

Hastighed og pris

Opkaldsprisen er mindre end kabel. Hvis du kun bruger internettet lejlighedsvis, kan du finde de besparelser, der er værdifulde. Dial-up skal imidlertid konvertere information til digitalt format, før det sendes, så det virker langsommere, især når du uploader eller downloader grafik, lyd og video. Kabelinternethastigheden svinger afhængigt af antallet af abonnenter på et netværk, men det kan være 100 gange hurtigere end opkald.

Convenience

Hver gang du bruger opkald for at oprette forbindelse til internettet, venter du på, at modemmet skal Tilslut til telefonlinjen. Ring op bånd op telefonlinjen, så du sandsynligvis vil have brug for en ekstra telefonlinje for at modtage telefonopkald. Kabel bruger ikke din telefonlinje og forbliver forbundet til internettet. Anvendes til internettet fra rent rekreativ til vital for at få information, opretholde kommunikation eller arbejde. Uanset om du vælger kabel eller opkalds internet, kan det afhænge af, hvad du bruger det til, og hvor ofte du bruger det.