Hvad er Thin Client Technology?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan fungerer Thin Client Technology

I et tyndt klientsystem bliver klienten --- typisk en brugeres stationære computer --- effektivt kun en enhed til indlæsning, data via tastatur eller mus og visningseffekt via en skærm. Alle behandlinger udføres på en dedikeret fjernserver.

Hardware og support

Tynd klientteknologi reducerede omkostningerne ved hardware og support, fordi stationære computere ikke længere skal opgraderes, omkonfigureres eller udskiftes som hyppigt som de gør i et traditionelt 'fed klient' system, hvor så meget behandling som muligt foretages af kunden.

Miljøpåvirkninger

Ifølge en hvidbog produceret af 2X --- et firma, der udvikler server- baserede applikationer --- tynd klient teknologi forbruger 70\% mindre energi end fed klient teknologi og dermed yder et væsentligt bidrag til at reducere atmosfæriske kuldioxid (CO2) emissioner. Tynd klientteknologi involverer installation af software til daglig brug, såsom tekstbehandling eller regnearksoftware, på en kraftig fjerncomputer --- kendt som en 'server' --- og giver brugerne adgang til softwaren via internettet.