Network Bridge Connections i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et lokalnetværk forbinder computere sammen på samme netværk ved hjælp af Ethernet-kabler eller -adaptere. En netværksbro bruger en delt internetprotokol (IP) -adresse til netværkscomputere. Computere kan oprette forbindelse til hovednetværksbroen ved at justere deres Windows-forbindelsesindstillinger. Netværksbroforbindelser til Windows tillader, at informationspakker deles mellem de netværksbaserede computere.

Indstillinger

De to muligheder, der findes for at danne en LAN-forbindelse, omfatter brud og routing. Routing indebærer at bruge hardware routere til at forbinde IP-netværk sammen. Netværksbruger betegner en enkelt computer som en bro, som andre netværk kan forbinde, og negerer behovet for at købe ekstra udstyr. Bridging har tendens til at være langsommere end routing, fordi brodannelse opererer på et datalink, mens routing finder sted på et netværkslag. Windows har et broforbindelsesprogram, der leveres som standard med operativsystemer efter Windows 2000.

Process

Alle værter er forbundet til porte på en bro med Ethernet-kabler. En Windows-bro fungerer som en switch og sender data fra en vært til en anden. I det væsentlige kan to computere nu kommunikere uden at blande sig i andre computere på netværket.

Adgang

For at overbygge to computere sammen på samme netværk skal du åbne Network Connections-funktionen i Microsoft Windows. I moderne versioner af Windows kan denne funktion fås ved at klikke på 'Start' og derefter klikke på Kontrolpanel. Klik på ikonet Netværks- og delingscenter i Windows Kontrolpanel.

Tilføj netværk

Fra netværks- og delingscenter kan du klikke på 'Tilføj en forbindelse eller netværk' i den venstre værktøjslinje. Når du har indtastet oplysninger om et computernetværk, vises netværket ved at klikke på fanen 'Administrer netværksforbindelser' i den venstre værktøjslinje i Netværks- og delingscenter. Netværksforbindelsen vises muligvis automatisk, da Windows kan automatisk registrere forbindelsen. Højreklik på den nye netværksforbindelse og vælg 'Tilføj til bro'. Din computer har nu en broforbindelse med andre computere på netværket. Disse indstillinger fungerer sammen med Windows XP, Windows Vista og Windows 7.

Begrænsninger

Du kan ikke oprette forbindelse til mere end en netværksbro på en pc. Denne type LAN kan håndtere en begrænset mængde forbindelser, der er baseret på størrelsen af ​​den server, der bruges til brodannelse. Bridge-forbindelser kan ikke laves på computere, der bruger Windows 2000 eller tidligere versioner af operativsystemet. Offentlige internetforbindelser og private netværksforbindelser kan ikke brobygges. DSL- og kabelmodem kan ikke bruges til at bygge bro over netværkscomputere.