Sådan får du adgang til et drev på en anden server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows-serverens 'Start' -knap og indtast 'cmd' i tekstboksen. Tryk på 'Enter'. Din kommandolinjeværktøj åbnes.

2.

Skriv 'netbrug /?' og tryk på 'Enter' for at få vist en liste over muligheder for at kortlægge et netværksdrev. Der er flere muligheder for kommandoen, og bruger '/?' skifte hjælper dig med at identificere den korrekte syntaks, hvis du glemmer det i fremtiden.

3.

Skriv 'netbrug x: \\ server \ c $' og tryk 'Enter' 'x' er det drevbogstav, du vil tildele til aktien, 'server' er navnet på din netværksserver, og 'c $' er den anden servers harddisk.

4.

Indtast et brugernavn og adgangskode i kommandoprompten. Dette gælder kun hvis du ikke allerede er logget ind som administrator.

Når du har flere servere oprettet på et netværk, skal du dele filer mellem dem. Du får adgang til en anden server s filer ved at kortlægge et drev til serveren. Dette er en fordel for netværksadministratorer, der skal kopiere flere filer fra en server til den næste. Kortlægning af et netværksdrev er en simpel opgave i Windows, som en administrator hurtigt kan indstille up ved hjælp af Windows-kommandolinjeværktøjet.