Sådan registreres et domænenavn for web hosting

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller domænenavnet gennem en tjeneste som whois.net for at kontrollere, at den er tilgængelig. Indtast domænenavnet (uden. .com, .org eller en anden udvidelse) i WHOIS-opsætningsfeltet, og tryk på knappen for at starte opslaget. Hvis navnet allerede er registreret, kan du ikke fortsætte med registreringsprocessen, og du skal oprette et andet navn.

2.

Registrér domænenavnet med en webhosting eller domæneregistreringstjeneste . Som et eksempel giver Network Solutions domæneregistrering ud over andre tjenester. Indtast det ønskede domænenavn i WebAddress-feltet og klik på knappen 'Søg'. Når du tilføjer navnet til din indkøbsvogn og tjekker, skal du angive kontaktoplysninger for domænet. Disse oplysninger indeholder navnet på den registrerede agent, telefonnummeret og adressen for at kontakte domænenavneren. Gennemførelsen af ​​transaktionen registrerer domænet.

3.

Giv det registrerede domænenavn til din webhost. Værten associerer domænenavnet med en server-IP-adresse og formidler disse oplysninger til DNS-servere. Når disse indstillinger er blevet offentliggjort, er domænenavnet offentligt synligt.

Du har skabt den perfekte forretningsplan og designet en hjemmeside til at generere mere forretning end du kan håndtere. En del af planen er det perfekte domænenavn, nemt at huske og skrive. Men før du kan tilmelde dig en hostingkonto og sætte dit arbejde online, skal du registrere domænenavnet. uden registrering kan domænenavnet ikke bruges, tildeles til en bestemt IP-adresse eller indekseres af DNS-servere. Registrering beskytter dig som ejer af domænet mod andre forretninger, der starter med din navn.