Hvad er automatisk proxy-konfiguration?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Dette system anvender en Proxy Auto-config (PAC) fil. Denne fil holdes på en server og skal være tilgængelig for alle andre computere på netværket. Stien til denne fil kan indstilles manuelt i hver browser. Det er dog mere sædvanligt at oprette reference til PAC automatisk ved hjælp af Web Proxy Auto Discovery (WPAD) -protokollen.

Funktioner

PAC-filen er et JavaScript-program, der skal have mindst en linje . Den nødvendige linje er instruktionen, hvilken proxyserver der skal bruges.

Avancerede indstillinger

Da PAC-filen er et program, kan der gives mere komplicerede instruktioner. Browseren skal besøge PAC-filen, hver gang den sender forespørgsler ud til internettet. Dette giver mulighed for at ændre proxyen, der skal bruges. Serveren kan opretholde en liste over proxyer og instruere browsere til at bruge en anden proxyadresse hver gang den er tilgængelig. Automatisk proxy-konfiguration er en metode til centralisering af konfigurationen af ​​webbrowsere, der holdes på flere computere på et netværk. Denne metode standardiserer konfigurationen og gør det muligt for en netværksadministrator at håndhæve virksomhedens netværksadgangspolitik.