Hvad er fjernnetadgang?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

VPN

VPN eller 'Virtual Private Network' er en populær metode til fjernnetadgang. Brugere af VPN installerer et softwareprogram, kendt som en VPN-klient, på deres computer og bruger et bredbånd (eller opkald, hvis bredbånd ikke er tilgængeligt) Internetforbindelse til forbindelse til en VPN-server og til det eksterne netværk.

Tillid til brugere

Tillid til brugerne er de brugere af et fjernnetværk --- normalt medarbejdere i et firma, som f.eks. Rejsende sælgere --- der kræver samme 'fuld system' adgang til netværket som lokale netbrugere.

Kryptering

Data, der sendes frem og tilbage mellem en bruger og et fjernnetværk, kan opfanges af alle med værktøjer og teknisk knowhow til at gøre det, så fjernadgang til netværket indebærer normalt kryptering --- i andre ord, scrambling eller kodning --- af følsomme oplysninger. Fjernnetadgang er det udtryk, der bruges til at beskrive en brugers evne til at sidde ved en computer i sit hjem eller kontor for at få adgang til systemerne og ressourcerne på et computernetværk på en fjernplacering.