Hvordan opretter jeg en bruger på en Apple Xserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende indstillinger

1.

Åbn 'Workgroup Manager.' Dette kræver en administrativ adgangskode.

2.

Klik på knappen 'Ny bruger', som er et blåt ikon med et hvidt plusskilt.

3.

Indtast brugernavnet for den nye bruger.

4.

Indtast en adgangskode til den nye bruger.

5 .

Kontrollér, om en bruger kan administrere serveren eller få adgang til kontoen. Klik på 'Gem'.

Avancerede valgmuligheder

1.

Følg trinene fra afsnit 1. Når det endelige trin er nået, skal du ikke klikke på 'Gem'. '

2.

Klik på fanen' Grupper '. Dette giver dig mulighed for at oprette den nye bruger inden for en eksisterende gruppe. Dette tvinger den nye konto til at arve gruppens tilladelsesindstillinger.

3.

Klik på fanen 'Startside'. Indstil den nye brugeres hjemmekatalogplacering her.

4.

Klik på fanen 'Mail'. Disse indstillinger opretter en e-mail-postkasse til den nye bruger. kan logge ind på serveren med en e-mail-klient med denne indstillede opsætning. Du kan også konfigurere brugerens e-mail til at blive videresendt til en eksisterende e-mail-konto.

5.

Klik på fanen 'Udskriv'. Udskrivningskvoter er defineret her. Eksempelvis kan den nye kontokonfiguration inkludere begrænsningen for udskrivning 10 sider om dagen.

6.

Klik på fanen 'Info'. Den nye brugers personlige oplysninger, som f.eks. Postadresse og telefonnummer, er konfigureret her.

7.

Klik på knappen 'Gem', når Alle konfigurationer er indstillet til den nye bruger.

Tips og advarsler

  • Du kan oprette nye brugerindstillinger fra værktøjet 'Workgroup Manager'. Oprettelse af en forudindstilling til brug for flere nye brugerkonti sparer tid og kræfter.
  • Du kan også bruge værktøjet 'Workgroup Manager' til at fjerne konti fra Xserve.
  • Xserve er Apple Computer s lille forretnings- og arbejdsgruppe server. Den kan fungere i mange forskellige roller, hvoraf den mest almindelige er en filserver til et Macintosh-baseret netværk. Oprettelse af nye brugere på et Apple Xserve-system er afgørende for oprettelsen af korrekt adgang til netværk. Med brugerkonti installeret og konfigureret kan du indstille forskellige tilladelser, der styrer forskellige adgangsniveauer til Xserve og de filer, det kan være vært for. Dette er også vigtigt for sikkerheden.