Sådan fås fjernadgang til en pc med Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Dobbeltklik på ikonet 'My Network Places' på dit Windows XP-skrivebord. Dobbeltklik på 'Hele netværket', og dobbeltklik derefter på 'Microsoft Windows Network.' Dette viser alle dine computere på netværket.

2.

Dobbeltklik på den computer, du vil oprette som fjerncomputer. Her vises alle de drev, der er tilgængelige for at dele på den eksterne computer.

3.

Højreklik på det drev eller den mappe, du vil dele, og vælg 'Map Network Drive' fra pop-up vindue. Klik på 'Udfør' i det nye vindue, der viser dine indstillinger.

4.

Dobbeltklik på 'Denne computer' på skrivebordet. Det nye fjerntliggende delte drev vises i din liste over harddiske. Dobbeltklik på drevet for at få vist fjerncomputerenes mapper og filer.

Windows XP-operativsystemet giver dig mulighed for at dele mapper og få adgang til eksterne computerfiler. Windows netværk gør det muligt at 'map' drev. Kortlægning af et drev betyder at du forbinder til den eksterne computerens harddisk gennem et eksisterende netværk. Når du har kortlagt et drev, har du adgang til den eksterne computers mapper og filer. Dette er gavnligt for små hjem eller kontorer. Du kan hurtigt dele filer uden at bruge email-ressourcer til at sende og modtage dokumenterne.