Sådan gør du sikker browsing på et flashdrev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer Tor Browser Bundle på dit flashdrev. Kør den eksekverbare tor browser-1.3.9\_da-US.exe-fil for at udpakke softwaren, og når installationsprogrammet anmoder om et sted at installere filerne, skal du kigge på drevbogstavet på dit flashdrev. Installatøren placerer software til en webproxy og en webbrowser i en mappe kaldet 'Tor Browser.'

2.

Start Tor Proxy. Dobbeltklik på filen 'Start Tor Browser.exe.' Dette lancerer Vidalia-kontrolpanelet, som styrer den webproxyserver, du vil bruge til at surfe på internettet anonymt. Bekræft, at kontrolpanelet angiver, at dets status er 'Tilsluttet Tor-netværket!' før du forsøger at surfe på internettet.

3.

Konfigurer Firefox Portable til sikker browsing. Start Firefox Portable ved at dobbeltklikke på filen PortableFirefox.exe i mappen kaldet 'FirefoxPortable.' Klik på Værktøjer, og vælg Valg. Vælg fanen Fortrolighed, og i denne rude skal du ændre rullemenuen Historie for at sige 'Firefox vil: Husk aldrig historien.' Skift rullemenuen under 'Location Bar' for at læse 'Når du bruger placeringslinjen, foreslår du: Intet.'

Tips og advarsler

  • A Web proxy er et centralt element i sikker webbrowsing, fordi den omdirigerer din browsing gennem flere anonyme servere designet til at dække dine spor. Lær mere om, hvordan dette virker på Tor Project-webstedet.
  • Bekræft, at din webbrowsing er anonym ved at surfe til webstedet check.torproject.org.
  • Du kan oprette en genvej til Portable Firefox på din computers skrivebord, men denne genvej virker ikke, medmindre dit flashdrev er tilsluttet.
  • Internettet bekymrer folk om en række grunde, ikke mindst hvor der er risiko for, at andre sporer og registrerer din webbrowsing. Ifølge Tor Project, en organisation dedikeret til anonym anonymitet, findes mange årsager til anonym browsing, herunder at undgå samvittighedsfulde marketingfolk, beskytte børn online og udføre forskning på følsomme emner. For at forhindre uautoriseret brug af din browserhistorik skal du bruge en kombination af en webproxy og en korrekt konfigureret webbrowser på et USB-flashdrev.