Sådan opretter du en gratis VPN med Hamachi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til Hamachi-webstedet og opret en ny konto (se Ressourcer). Gå til din kontoside og klik på 'Netværk' til venstre og 'Tilføj klient'.

2.

Klik på 'Installer LogMeIn Hamachi på denne computer', 'Fortsæt' og ' Hent nu.' Kør installationsprogrammet for at tilføje den nuværende computer til din konto.

3.

Åbn Hamachi-kontosiden i browseren på din anden computer og installer klientsoftwaren på samme måde. Gå tilbage til sektionen 'Mine netværk' på webstedet og klik på 'Tilføj netværk'.

4.

Klik på 'Mesh' for at oprette et netværk, hvor computere er tilsluttet adgangsressourcer . Læs beskrivelserne for de andre netværkstyper for at se, om de passer bedre til VPN'ens formål. Indtast et navn til netværket og klik på 'Fortsæt.'

5.

Klik på 'Der kræves en adgangskode til at deltage i dette netværk' og indtast et kodeord. Klik på 'Fortsæt'.

6.

Klik på begge computere på listen for at tilføje dem til det nye netværk og derefter 'Afslut'. Hold Hamachi-klientsoftwaren kørende på begge computere og hold dem tilsluttet til internettet, for at VPN'et kan forblive aktivt.

Du kan forbinde computere via internettet med lidt eller ingen viden om computernetværk. Dette er muligt ved hjælp af et gratis VPN-program kaldet Hamachi. En VPN er en virtuel netværksforbindelse, der forbinder computere via internettet, så du kan bruge netværksressourcer, som f.eks. Printere og filer, eksternt. Netværket styres fra Hamachi-webstedet, og klientsoftwaren er installeret på hver computer for at muliggøre kommunikation. Der kræves ingen avanceret konfiguration, da der ville være en standard VPN.