Computer Networking Secrets

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Computer netværk kan virke lige så nemt som at sende en mand til månen for computerens nybegynder. Når det kommer til at tackle et computernetværk, kan opgaven virke skræmmende og få dig til at ønske, at du gjorde noget andet end dette. Imidlertid er mange computernetværkshemmeligheder fornuftige ideer, der kan hjælpe dig med at oprette et netværk hjemme eller på kontoret.

Opret et netværksfaktark

Opret et netværk faktaark, som du og andre kan henvise til når som helst der er behov for teknisk support. Ifølge For Dummies bør oplysningerne på faktaark indeholde oplysninger om netværksservere, netværksservernavne, IP-adressen, værtsnavnet og eventuelle nyttige beskrivelser. Optag bruger-id'er (hold adgangskoderne på et separat, sikkert sted), domænenavnet, routerns WAN eller IP-adresse, IP-område, standard gateway og subnetmasken.

Ingen Cat 5 eller Cat 6-kabler? Nej Problem.

Hvis du har porte oprettet i et hjem eller på et kontor, men ikke har kabler af typen Cat 5 eller Cat 6 (to kategorier rating tråd, der bruges til ethernet-forbindelser og en forkortelse af kategori), kan du opbygge et netværk med eksisterende netstrømskabler eller en telefonlinje. Opsætning af et netværk på denne måde kan ikke være så hurtigt som at have et trådløst netværk, men det er mere sikkert og lettere at installere. For Dummies rapporterer, at netværk oprettet med et AC-netværk eller telefonlinjer er mere sikre, fordi det er svært for personer uden for dit hjem eller kontor at aflytte overførslen af ​​data.

Opbyg et Ad-Hoc-trådløst netværk

Ifølge Hardware Secrets (se Resources) kan du spare penge og bygg dit eget trådløse netværk uden at bruge en trådløs bredbåndsrouter eller adgangspunkt, hvis du har Windows Vista. For at gøre dette skal du købe og installere et trådløst netværkskort, der svarer til din internetforbindelse for hver computer. Derefter skal du konfigurere værtscomputeren eller en computer, der har bredbåndsinternetforbindelse. Sørg for, at IP-adressen er i 192.168.0 til 192.168.1-området og aktiver WPA2 ved at administrere netværkene via menuen Kontrolpanel. Vælg indstillingen for at tilføje et netværk, og klik på indstillingen 'Opret et ad hoc-netværk.' Konfigurer egenskaberne for dit netværk, og sikring af sikkerhedstypen er 'WPA2-Personal' og gem netværket, når det er færdigt med dette afsnit. Alt du skal gøre er at klikke på indstillingen 'Tænd for internetforbindelse' og tilslut de andre computere i netværket til værtscomputerenes trådløse netværk.

Når netværket er nede

Når din computernetværk er nede i stedet for at tinker med det, prøv at genstarte det ved at slukke for alle computere og elektroniske enheder, der er tilsluttet det. Derefter slukker routeren og den kasse, som kabel- eller telefonfirmaet gav dig til at aktivere internetadgang. Vent fem minutter og Tænd for enheden, som kabel- eller telefonselskabet gav dig, og tænd derefter routeren fem minutter efter det. Fem minutter efter at router er tændt, skal du starte dine computere en ad gangen.