En forklaring på hvorfor VoIP kræver QoS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

I mere end et århundrede har forbrugerne haft en klar, uafbrudt taletjeneste fra traditionel telefonkommunikation. Med den seneste vækst i brugen af ​​datanetværk for voice over IP eller internettelefoni er der mange udfordringer for udbydere, der skyldes kvaliteten af, hvordan netværksdata overføres. Alle data flyttes samtidigt gennem netværk, der bruger 'pakker', og fordi netværk ikke kan fortælle forskellen mellem taledata og andre typer data, anvendes flere teknikker for at sikre, at voice packets prioriteres, så lydens og forbindelseskvaliteten af Opkald er konsistente og matcher den forventede kvalitet fra telefonitjenester.

Overvejelser

Da datapakker flytter over et netværk, kan der forekomme lejlighedsvis forsinkelser og tab af disse pakker. Latency (en forsinkelse i pakker), pakketab (tab af data) og netværksjitter (data, der ikke er i orden) er de mest almindelige problemer. Bryder i transmission som almindeligvis forekommer i netværkstrafik, går ubemærket af brugere, der surfer på internettet eller kommunikerer med andre netværkstjenester. Med VoIP kan ethvert datatab eller interferens resultere i lav opkaldskvalitet. Minimering af disse faktorer er afgørende for at levere gode internettelefonitjenester.

Løsning

QoS-standarder for VoIP defineres primært af Internet Engineering Task Force. Netværksudstyr, der opfylder disse standarder, overvågningssoftware til netværkstrafik og programmer, der automatisk justerer datastrømme, bruges normalt. Kombineret kan disse foranstaltninger sikre, at slutbrugeren har klare, uafbrudte taletjenester via internettet og over netværk. Internetbaserede telefonsystemer bruger computere og netværk til talekommunikation og erstatter traditionelle telefonsystemer i mange virksomheder på grund af deres nedsatte pris og evne til at tilbyde avancerede funktioner. Disse internetbaserede systemer kræver, at Voice Over IP (VoIP) leveres med en høj kvalitet af service (QoS) for at blive vellykket.