Fælles VoIP-porte

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En række protokoller er forbundet med VoIP (Voice Over IP), og hver bruger som standard en separat port. Mange tjenester bruger også andre porte end standardindstillingerne til VoIP-tjenesten. Dette kan være forvirrende for dem, der simpelthen ønsker at videresende nogle standardporte på deres routerens firewall eller NAT-indstillinger for at få deres VoIP-telefonfunktion.

SIP

SIP, som står for Session Initiation Protocol, kører på port 5060 og er den vigtigste port, du skal videresende for at sende og modtage opkald. Tjenester som Vonage bruger en port i området fra 5060 til 5070, mens mange andre VoIP-udbydere holder sig til bare 5060 og 5061. SIP er den internationale standard for indledningen af ​​multimediesessioner, så denne port kan allerede videresendes på nogle routere.

H.323

H.323 er den internationale standard for multimediekonferencer over internettet. Den bruges af VoIP-produkter og produkter f.eks. NetMeeting til at levere videokonferencer. H.323 bruger porte 1718 til 1720 og port 2517.

Media Gateway Controls

H.248 eller Megaco og MGCP (Media Gateway Control Protocol) kører på porte 2427 og 2944. Disse gateway kontroller er en del af den interne komposition på PSTN (det offentlige telefonnet, også kendt som 'Plain Old Telephone Service' eller 'POTS'), der giver VoIP mulighed for at interagere med traditionelle telefonnet.