Sådan genopretter du en sikkerhedsnøgle til et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser fra en computer, der er tilsluttet den trådløse router via Ethernet-kabel. Gå til adressen 'http://192.168.1.1' og vent på adgangskodeprompten. Hvis du 'forbinder til en Linksys-router, skal du forlade brugernavnet tomt og indtaste' administrator 'for adgangskoden. For andre routertyper, f.eks. Netgear, D-Link og Buffalo, skal du indtaste' admin 'for brugernavnet og' adgangskode 'til adgangskoden.

2.

Klik på sikkerhedslinket for trådløst netværk.

3.

Kopier eller ændre eksisterende trådløs adgangskode og indtaste den på den trådløse klientcomputer.

Tips og advarsler

  • Hvis standardnavnet og adgangskoden til routeren ikke fungerer, skal du bruge brugernavnet og adgangskoden, som routeren blev konfigureret med. Hvis denne information ikke er kendt, skal routeren nulstilles. For at nulstille routeren skal du tage netledningen ud og holde nulstillingsknappen. Sæt strømmen i igen, mens du holder den nede nulstil knappen i 10 sekunder. Slip reset-knappen og vent 30 sekunder for routeren at geninstallere standardindstillingerne.
  • Af og til glemmes den trådløse netværkssikkerhedsnøgle ved et uheld, og du kan ikke længere oprette forbindelse til det trådløse netværk. Uden sikkerhedsnøglen til det trådløse netværk kan du ikke logge på internettet. For at genoprette nøglen skal du sørge for, at der er tilsluttet et fysisk Ethernet-kabel mellem en af ​​computere på netværket og routeren.