Windows 2000 trådløse værktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  For systemer, der kører Windows 2000, skal trådløse funktioner installeres på systemet via trådløse netværkskort, trådløse netværksadaptere og trådløse modemmer. Når de er installeret, kan værktøjer hjælpe med at overvåge, hvor godt systemet fungerer, og det kan fejle eventuelle problemer, der opstår. Disse værktøjer er en del af værktøjssættet 802.11 (Windows Wireless Local Area Network Protocol) og generelt er ingeniører og it-administratorer målgruppen for disse værktøjer.

Netværksovervågning

Dette værktøj kan bruges til at kompilere og se trafik sendt eller indhentet af det trådløse netværkskort kan bruges til at få vist rammer, der sendes frem og tilbage fra personens computer til det trådløse adgangspunkt, hvilket letter kommunikationen mellem trådløse enheder. Hvis rammerne ikke byttes, kan netværksmonitoren være brugt til at rulle gennem hver ramme, indtil problemrammen er fundet. Brugere kan derefter finde ud af, hvorfor det ikke blev transmitteret. Dette værktøj installeres ikke automatisk i Windows 2000 og skal downloades. Når det er installeret, vises det i Mappen Administration Tools.

IAS Event Logging

IAS eller Internet Authentication Service er den måde, Microsoft bekræfter, at et netværk eller en computer har de korrekte tilladelser til at bruge en tjeneste, herunder trådløs Internetforbindelser og virtuelle private netværk (VPN'er). IAS Event Logging-værktøjet vil oprette fejllogger af godkendelsesforsøg og fejl. Disse hændelseslogfiler kan hentes i snapin-modulet Event Viewer, som vil give oplysninger om klientens IP-adresse, typegodkendelse og om forsøget var vellykket eller ej. Der er også et felt for Policy-Name, som bruges til mere end en adgangsprocedure, og dette vil give navnet på den politik, der blev forsøgt, og om forbindelsen var vellykket eller ej. Denne detaljerede information kan bruges til at lokalisere og fejle kilden til problemet.

Netsh

Dette værktøj kan bruges til at bestemme, hvor godt Windows-installerede komponenter gør under den trådløse godkendelsesproces og kan bruges til at spore problemer tilbage til deres kilde. Sporbare komponenter er dem, der findes i følgende Windows-registreringsdatabase: HKEY\_LOCAL\_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Tracing. Netsh-værktøjet kan også bruges til specialiserede eller individualiserede sporssøgninger, herunder EAP (Extensible Authentication Protocol) -autentificeringsprocesspor. Da Netsh-sporingsfunktionen tager meget hukommelse op, bør den kun bruges, når man forsøger at finde kilden til et problem, da det skal deaktiveres.