Hvad er det nationale net for læring?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

NGfL-initiativet blev skrotet i 2006, og ifølge Department of Education and Skills var der altid et tidsbegrænset program, der oprindeligt var beregnet til kun at vare indtil 2002.

Funktion

NGfL involverede at skabe højkvalitets pædagogiske ressourcer på internettet og var aldrig rigtig et 'net' i sig selv. Det involverede et net af slags, i form af internettet, men det var allerede generelt tilgængeligt. Lokale uddannelsesmyndigheder udviklede i stedet højhastighedskommunikation mellem skolerne under deres kontrol.

Virtuelt lærercenter

Den såkaldte Virtual Teacher Center-hjemmeside var beregnet til at være NGfL's kongepunkt, der tilbyder information og vejledning om en bred vifte af pædagogiske emner, herunder nationale numeracy og literacy strategier, i en form, der var lettere tilgængelig for lærere. Det blev også lukket i 2006. National Grid for Learning (NGfL) var et multimillion-pund initiativ, der blev annonceret af den britiske regering i 1997 med det formål at bringe 21. århundredes computer- og internetteknologi til skoler.