Hvad er forskellen mellem Cat5E og Cat6?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Transmission Performance

Grundforskellen mellem Cat5e og Cat6-kablet er transmissionsydelse. Cat5e kan understøtte dataoverførsel ved 1.000 Mbps ('megabit per sekund') eller 1 Gbps ('gigabit per sekund') --- såkaldt 'gigabit Ethernet' --- men Cat6 er certificeret til drift ved denne hastighed. Cat6 er også mindre modtagelig for elektrisk interferens fra eksterne kilder, såsom fluorescerende lys og elektriske motorer.

Bagudkompatibilitet

Cat6-kablet er helt bagudkompatibelt med Cat 5e --- det vil sige applikationer, der fungerer over Cat5e, vil arbejde over Cat6 --- og dermed egnet til opgradering af eksisterende netværk samt nye netværksinstallationer.

Omkostninger

Cat6 er en nyere teknologi og kan derfor være dyrere end Cat5e. Medmindre alt udstyr på dit netværk er i stand til at fungere med gigabit-hastighed, og du ønsker at 'fremtidig bevise' dit netværk, udfører Cat5e næsten lige så godt som Cat6. Cat5e ('Kategori 5e') og Cat6 ('Kategori 6') er to på hinanden følgende generationer Ethernet-kabel, der bruges til at forbinde computere og andre netværksenheder sammen. Forskellene mellem de to typer af kabelteknologi og deres indvirkning på den samlede netværksydelse er blevet diskuteret.