Netværks internethistorie

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Teknisk

Internetbrugshistorik gemmer til en webbrowser-software, når en bruger bevæger sig rundt på internettet og giver en liste over adresser og links til forskellige sider. Dette forbliver sat, indtil en bruger sletter det. På et netværk bliver brugerhistorikken opbevaret på to steder: browseren og som data i trafikpakker, der flyder gennem netværket.

Informationskilder

De specifikke filer, der registrerer internetaktivitet i en browsersoftware, omfatter cookiefilerne , midlertidige filer og bogmærkemapper. Alternativt fokuserer netværkssporing ikke på specifikke filer. I stedet bliver historien fanget, da trafikpakker logges og registreres gennem et netværk.

Lovhåndhævelsesinteresse

De retshåndhævende myndigheder opretholder voksende interesser i at indsamle internetbrugsinformation, især trafik over store netværk. Den praktiske indsamling af sådanne data udgør imidlertid store udfordringer, især ved opbevaring af dataene til bevarelse af beviser. Endvidere træder sådanne aktiviteter ind i lovgivningen om uskyldige borgers ulovlige borgere. Kontrol af internetbrugernes internethistorie hjælper med at sikre, at et edb-system bruges til virksomhedens eller agenturets fordele. Ofte kan netværkshistorik signalere højrisikodata bevægelser, eksponeringer og aktiviteter, der reducerer produktiviteten. Men at finde historien tager også noget manuelt arbejde, fordi dataene skal fanges aktivt gennem netværket.