Sådan deler du på en Windows 2000-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Programmer', derefter 'Tilbehør', og klik derefter på 'Windows Stifinder.' Dette åbner et nyt vindue.

2.

Højreklik på den mappe, du vil dele i Windows Stifinder. Hvis du f.eks. Vil dele hele dit 'C:' -drev, skal du højreklikke på drevet og vælge 'Deling'. Dette åbner et egenskabsvindue.

3.

Kontroller indstillingen mærket 'Del denne mappe.' Dette deler mappen over netværket. Klik på knappen 'Tilføj' for at tilføje brugere til delingstilladelserne.

4.

Indtast et brugernavn for at give din netværksbruger adgang. Vælg 'Alle', hvis du vil give alle brugere adgang. Klik på 'OK'. Klik på 'OK' igen i vinduet med hovedegenskaber.

Windows-operativsystemet giver dig mulighed for at dele dine mapper på skrivebordet. Deling af en mappe giver andre brugere adgang til filerne og programmerne. De andre brugere kan derefter redigere, tilføje og slette filer i din delte mappe. Dette er en nem måde at dele dokumenter med andre brugere på netværket. Deling sker på små og store netværk, og Windows giver en guide, der giver dig mulighed for hurtigt at oprette en del.