Sådan forbinder du en Linux-computer til en XP-computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at Windows XP-computeren og Linux-computeren er på samme netværk. Dette kan gøres ved at tjekke og om nødvendigt ændre TCP / IP-indstillingerne. TCP / IP-indstillingerne i Windows XP findes i netværk og internetforbindelser i kontrolpanelet.

2.

Vælg netværk og delingscenter, og klik derefter på linket for at administrere netværksforbindelser. Under fanen Netværk skal du højreklikke på netværksindstillingen for Linux-computeren. Vælg 'Egenskaber' og se efter Internet Protocol Version (TCP / IP). Hvis dette virker, bliver boksene tjekket. Hvis ikke, skal du markere afkrydsningsfelterne og have forbindelsen konfigureret, så den automatisk finder IP-adressen.

3.

Kontroller, at arbejdsgruppens navn er det samme på Windows og Linux maskine. Dette findes i de globale parametre for Samba-konfigurationen til Linux-systemet. I Windows XP findes arbejdsgruppen i Systemegenskaber under fanen Computer Name. Skift navnene i hvert system, så de er ens.

4.

Indstil tilladelsesniveauerne i Linux-filhåndteringen. Inden for Filhåndtering skal du vælge fanen Tilladelser. Indstil derefter de ønskede tilladelser. En bestemt gruppe kan få adgang, brugeren af ​​computeren eller andre. De vigtigste tilladelsesniveauer inkluderer Vis indlæg, Skriv indlæg og Enter. Hovedbrugeren skal kunne gøre alle tre af disse ting. Afhængigt af filerne bliver tilladelse indstillet til andre for at se dokumenterne, men de har ikke skriverettigheder, så de andre ikke kan ændre dokumenterne. Indstil tilladelse for hver type bruger.

5.

Opret et nyt brugernavn og adgangskode til Samba. Det anbefales at bruge samme brugernavn og adgangskode til Windows-systemet til Samba. For at tilføje en bruger skal du bruge kommandoen adduser / useradd i Linux. Tilføj dette nye brugernavn til smbpasswordet med kommandoen smbpasswd. Denne nye bruger er nu tilføjet til kontoens datakatalog og kan åbne alle delte konti.

6.

Genstart Samba for at tage hensyn til alle ovennævnte ændringer. Når Samba er genstartet, er fildeling aktiveret med Windows XP-computeren. Log på Windows XP-systemet med det nye brugernavn og adgangskode, der blev oprettet i Samba. I netværkskvarteret vil Linux-systemet være til stede. Klik på ikonet, og alle de delte Linux-filer vil være til stede.

Tips og advarsler

  • For at kontrollere, om Samba er installeret på din Linux-computer, brug Følgende kode:
  • [root @ merlex root] # smbd -V
  • Hvis et versionsnummer ikke vises, skal Samba downloades til dit system (se Ressource). De fleste Linux-maskiner kommer med Samba allerede installeret.
  • Windows XP og Linux er to forskellige typer operativsystemer. Mens systemerne er forskellige, kan computeren stadig kommunikere med hinanden på samme måde. Der kræves et netværkskabel mellem de to systemer og en form for kommunikationssoftware. Det er muligt at have kommunikationssoftware på Windows-maskinen eller på Linux-maskinen. Linux kan oprette forbindelse til Windows XP på grund af dets Secure Shell (SSH) program.