Sådan kontrolleres din trådløse sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din trådløse router til din computer ved at slutte hver ende af din Ethernet-kabel til et tilgængeligt Ethernet-stik på din router og computer.

2.

Start Internet Explorer på din computer ved at dobbeltklikke på ikonet 'Internet Explorer' på dit skrivebord.

3.

Skriv adressen til din trådløse router internwebside i Internet Explorer 's adresselinje og tryk på 'Enter' på tastaturet. Se din router's manual for adressen til den administrative webside. Se Ressourcer for en liste over almindelige routeradresser.

4.

Klik på en menu med navnet 'Sikkerhed' eller 'Netværkssikkerhed . 'Dette vil få den administrative side til at vise flere netværkssikkerhedsindstillinger. Indstillingen' Aktiveret 'er den aktuelle sikkerhedsindstilling for dit trådløse netværk. De tilgængelige sikkerhedsindstillinger vil blive mærket' WEP, '' WPA 'og' WPA-PSK . '

At sikre, at du har de korrekte sikkerhedsindstillinger for trådløst netværk konfigureret, er et vigtigt skridt til sikker brug af dit internet- og trådløse netværk. Mange trådløse routere leveres med standardminimum sikkerhedsindstillinger aktiveret. Dette kan få dit netværk til at være sårbart over for uønsket adgang og brugere. Uønskede brugere kan lægge en belastning på din båndbredde, hvilket får din internet til at bremse. De kan også downloade ulovlige filer, mens de er på dit trådløse netværk, hvilket kunne spores tilbage til dig. For at undgå dette skal du kontrollere dine trådløse sikkerhedsindstillinger.