Tips og tricks til Google Desktop Search

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Google Desktop Search, der ofte forkortes som GDS, er en del af Google Desktop, et desktophåndteringssystem, der tilbydes af Google, der forbinder flere online- og offline-systemer sammen. Google Desktop Search er et af de mere populære eksempler på denne applikation: Når brugere søger efter et bestemt ord eller en sætning i GDS-søgelinjen, åbner Google en webside, der ikke kun har alle internetresultaterne til søgningen, men også alle de fil resultater fra brugerens computer, herunder de fleste offline filer. Du kan finde adskillige måder at tweak GDS baseret på brugernes behov.

Beskyt sikre sider

En præference sektion i GDS-programmet giver brugerne mulighed for at vælge hvilke sider de ønsker at medtage i de søgninger, som GDS udfører. Generelt er det en god ide at afmarkere den mulighed, der siger 'Vis sikre websider'. Dette forhindrer søgemaskinen i at vende op på sider, som du vil beholde sikre, f.eks. bankwebsteder , investeringswebsteder og andre kilder til finansiel information.

Adskilte konti

GDS kan installeres som en separat applikation på separate brugerkonti til computeren. Dette betyder, at når en bruger søger, vil resultaterne kun returnere filer og mapper fra denne brugerkonto, ikke fra hele computeren. Dette er en nem måde at holde information adskilt på og skabe en privatlivsbarriere, hvis computeren bruges af mere end en person.

Spring resultatindeks indekser

Også i præferencer er en mulighed for at vælge forskellige websteder for ikke at indeksere , eller at springe over under hver søgning. Du kan tilføje computerens placering til mapper her, men du vil måske starte med at tilføje siden 'http://127.0.0.1/'. Disse sider er faktiske resultaterne af de tidligere søgninger, du har foretaget. Hvis denne side er indekseret, producerer Google alle de søgninger, du har lavet for lignende sætninger, som i bedste fald kan distrahere, og i værste fald kan du tro, at søgningen finder noget, når det egentlig ikke er.

Brug Relevansen Mulighed

En valgmulighed i GDS hedder 'Søg efter relevans'. Når du klikker på denne knap, vil søgningen automatisk omorganiseres for at starte med de resultater, der passer bedst til den sætning, du søgte efter (i stedet for de resultater, der hyppigst blev adgang til, eller som Google foregår først). Denne søgemulighed er meget nyttig for folk, der kan huske et ord eller to af den fil, de vil finde, men intet andet.

Tilføj GDS til en anden søgemaskine

Der er en række plug-ins tilgængelig fra Google at opdatere og ændre GDS. En af de mest almindelige er evnen til at tilføje GDA til webbrowsere som Firefox, som brugerne foretrækker at bruge, men med GDS-funktioner. Andre tilføjelsesprogrammer tillader brugere at søge data-cd'er eller inkludere komprimerede filer i søgninger.