Definition af Global Information Grid

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

GIG opererer ved globalt at lagre, behandle, styre og transportere information via et netværk, der transporterer information fra et statsligt organ til et andet, ifølge webstedet for det nationale sikkerhedsagentur. Gitteret har top-of-the-line sikkerhedskomponenter for at sikre, at de transporterede oplysninger forbliver sikre. Tropper stationeret på baser, lejre og mobile websteder kan kommunikere med hinanden via dette system.

Mål

Målet med GIG er at optimere behandling, opbevaring, styring og transport af information mellem offentlige myndigheder og militært personale . Frem for alt er hovedformålet at give kommandostyrelsen mulighed for at kommunikere med alle tropper og officerer så hurtigt og effektivt som muligt.

Karakterer

GIG har evnen til at tillade tropper at nå frem til stationer på et globalt niveau. Gitteret er internetlignende og skaber optimal informationstransport. Brugere kan få adgang til GIG fra hvor som helst og nå nogen. Systemet kategoriserer og mærker data transporteret gennem det for nem adgang. Global Information Grid, eller GIG, støtter USAs forsvarsministerium, det nationale sikkerhedsagentur og andre offentlige myndigheder ved at transportere information gennem et globalt kommunikationsnet. Det er den nyeste teknologiske fremskridt mod krigen mod terror.