Forskellen mellem en FTP u0026 amp; amp; en sikker FTP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Filoverførselsprotokol

FTP er en af ​​de oprindelige metoder til at sende filer over internettet. Det er meget almindeligt og er ofte standardmetoden fra webhostingfirmaer. Et problem med FTP er, at det sender dit adgangskode over netværket i klar tekst. Det betyder, at alle kan aflytte dine loginoplysninger og få adgang til din server ulovligt.Det er muligt at sikre almindelig FTP ved hjælp af SSL-kryptering, som du ville få adgang til en sikker webside. Kontakt din internetudbyder for at afgøre, om FTP over SSL er tilgængelig.

Sikker filoverførselsprotokol

SFTP er en sikker metode til overførsel af filer over usikrede netværk. Det er ikke direkte relateret til almindelig FTP. Secure FTP overfører filer ved hjælp af Secure Shell-kryptering, som beskytter dine følsomme kontooplysninger og data. Den er tilgængelig på enhver server, der kører en SSH-tjeneste. Check med dit webhostingfirma for at afgøre, om SFTP understøttes.

Som at vælge

Forskellen mellem FTP og SFTP påvirker ikke, hvordan du flytter filer til din server. Begge giver dig mulighed for hurtigt at overføre filer til din server. Valg af, hvilken en skal bruge, bestemmes af, hvad der er tilgængeligt, og om du har brug for stærk sikkerhed. Du skal bruge klient software, der understøtter den valgte protokol. To almindelige måder at flytte filer til din webserver på er FTP og SFTP. FTPs fulde navn er File Transfer Protocol. Den anden er Secure File Transfer Protocol og er baseret på en mere sikker teknologi.