Hvad er SAN Storage Area Network?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Konceptet med en SAN er at oprette en logisk lokal men geografisk adskilt pool af lagerenheder for samtidig at gemme og hente enorme mængder data fra flere steder ved høje hastigheder. For at opnå dette koncept er rammen for en SAN designet som et ekstremt højhastighedst netværk, der ikke kun er dedikeret til at gemme og hente data, men også interaktivt og kontrollerbart.

Arkitektur

Arkitekturen af en SAN er meget simpelt: Det indeholder normalt et sæt højkapacitets lagringsenheder, der er forbundet med hinanden ved hjælp af en højhastigheds-optisk fiberkontakt, betegnet en fiberkanalomskifter. Denne infrastruktur (med nogle små ændringer) forbindes derefter til det lokale netværk via en fiberforbindelse, der tjener som et medium mellem SAN og dets brugere.

Fordele

Den største fordel, som en SAN tilbyder, er i form af fast placering af lagerenheder. Det betyder, at selv når arrangementet af computere i datanetværket ændres, har det ingen effekt på tilgængeligheden af ​​lagerenheder. Endvidere har enhver fysisk skade, der opstår i slutningen af ​​datanetværket, ingen indvirkning på lagringsenhedernes integritet. Et SAN-netværk (storage area network) er et operationelt netværk, der indeholder lagringsenheder / elementer som knudepunkter og slutpunkter. Det er en arkitektur, der indeholder flere lagringsenheder og diskarrayer, der er forbundet med hinanden og er forbundet til et eksternt dataudvekslingsnetværk (som LAN eller WAN). Det er gennem dette datadeling netværk, at oplysningerne opbevares interaktivt i og hentes fra lagerområdet netværk.