Hvad er en RTSP-proxy?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Implementering

Et eksempel på et program, der bruger RTSP, er Real Player, som er hjemmehørende på en pc og kan bruges til at se video gemt på en ekstern server. To typer proxy kan være involveret i real-time video streaming. En ruter videotrafik på et netværk; Real-time videotrafik kan prioriteres eller adskilles på et andet netværk for at sikre leveringshastigheden. En anden proxy-type er caching-proxy, som kopierer og gemmer medier fra andre servere for at muliggøre hurtigere adgang og forhindre, at en populær tjeneste overbelastes.

RTSP-krav

RTSP er en enkel metode til oprettelse af en session til streaming. Den indeholder en kort liste over meddelelser, der udveksles mellem klient og server for at få en video overført. Ud over regulære kommandoer til sessionstyring er RSTPs karakteristiske egenskab, at den indeholder videokontrolkommandoer som afspilning, pause og optagelse.

Funktion

Proxy-serveringen af ​​disse sessioner behøver ikke at have særlige funktioner til RTSP-kommandoer; det skal bare kunne genkende trafikken og rute den i overensstemmelse hermed. En proxy er en server, der beskytter adgang til ressourcer, ruter data eller udfører en tjeneste på vegne af en anden server. RTSP (Real Time Streaming Protocol) definerer et system til session management i multimedie transmissioner, især video streaming. En RTSP proxy håndterer multimedie netværkstrafik.