Hvad er et servercertifikat?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvorfor er et sikkerhedscertifikat nødvendigt?

Et servercertifikat er nødvendigt for at bekræfte identiteten af ​​en webserver til en klient --- en computer, der ønsker at få adgang til serveren --- hvis serveren accepterer sikre forbindelser. Servercertifikatet bruges sammen med den såkaldte Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) til at autentificere webapplikationer.

Hvad er SSL?

SSL er et akronym for 'Secure Sockets Layer' og er en sikker håndskakning protokol, der oprindeligt blev udviklet af Netscape Communications Corporation, som tillader andre protokoller, såsom HTTPS, at være lagdelt gennemsigtigt over det. En server sender sit servercertifikat som en del af SSL-handshaking-proceduren.

Andre overvejelser

Et servercertifikat er i det væsentlige en streng af tal genereret fra den offentlige nøgle på serveren selv og, hvad angår teknisk styrke, enhver 128-bit server certifikat --- hvad enten det er selv underskrevet eller købt fra en certificeringsmyndighed --- er matematisk ækvivalent med andre. Et servercertifikat er et digitalt certifikat, der udstedes til en server af dets ejer eller af en anerkendt certifikatmyndighed, som indeholder oplysninger om den offentlige nøgle --- et af et par nøgler, der kræves for at dekode information fra serveren --- og andre diverse oplysninger.