Hvad er peer-to-peer internet service?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Peer-to-peer-internettjeneste er en tjeneste, der bruger peer-to-peer-arkitektur eller et system sammensat af netværksdeltagere, der deler relaterede ressourcer, f.eks. netværksbåndbredde, filer og disklagring med andre deltagere. Eksempler på peer-to-peer-tjenester omfatter fildelingstjenester såsom Napster og Gnutella og musikstrømmetjenester som Spotify.

Fordele

Da peer-to-peer-internettjenester involverer ressourcedeling, som antallet af jævnaldrende øget, kapaciteten af ​​systemet har også potentialet til at øge og tilbyde større fordele. Data kan også typisk nås i en peer-to-peer-internettjeneste uden at stole på en centraliseret server, hvilket reducerer muligheden for et enkelt fejlfelt i systemet eller et område, hvor en fejl eller filkorruption kan medføre et helt system til crash.

Ulemper

Filerne, der anvendes i peer-to-peer-internettjenester, kan være usikre, hvilket muliggør uautoriseret adgang til en brugers computer eller endda hele netværket. På grund af den høje båndbreddeforbrug, der kan være der er forbundet med peer-to-peer internet service trafik, kan service brugere opleve langsomme internetforbindelser eller afbrydelser. Virksomheder og enkeltpersoner kan samarbejde om projekter og andre bestræbelser på at spare tid og omkostninger. Disse samarbejder kan foregå eksternt via computernetværk. En fælles internet-tjeneste er peer-to-peer.