Sådan Ping en computer IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en kommandolinje på det valgte operativsystem. Ping er inkluderet i næsten alle operativsystemer. I Windows kan du få adgang til kommandolinjen ved at gå til menuen Start, vælge 'Kør' og skrive 'cmd.exe' i Kør-prompt. I Unix-baserede operativsystemer, herunder Mac OS X, skal du åbne en terminal.

2.

Skriv kommandoen 'ping IPADDRESS' og erstat 'IPADDRESS' med netværket værtsnavn eller IP-adresse på den enhed, du vil pinge. Du kan også bruge webadresser. Du kan f.eks. Pinge Google med kommandoen 'ping http://www.google.com'. Skriv ikke anførselstegnene.

3.

Vent på svaret fra den enhed, du pingede. Windows sender ud tre pakker og giver svarstid for hver. På Unix holder kommandoen ping, indtil du stopper processen. Hvert operativsystem giver lidt forskellige oplysninger, men alle vil vise ekotiden i millisekunder.

'Ping' er et fælles netværksværktøj, der bruges til at teste om en enhed på et netværk kan nås. Enheder på et IP-netværk konfigureres automatisk til at ekko, når pings sendes ud. Når du sender en ping, sendes en enkelt pakke over netværket. Hvis pakken modtages af målenheden, sender målenheden derefter en pakke tilbage. Hvor lang tid det tager at pakken vender tilbage, eller om den returnerer overhovedet, giver dig information om netværket.