Sådan bypasses en internet firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows

1.

Download den gratis SSH-klient PuTTY og kør programmet.

2.

Indtast forbindelsesdetaljer for værtsnavnet og portfelterne, og sørg for at 'SSH' -alternativet er valgt til protokollafsnittet. Standardporten til SSH er 22.

3.

Klik på 'Forbindelse', derefter 'SSH' og endelig 'Tunneler.' Indtast kildeporten, du vil forbinde via på den maskine, du bruger. Dette kan være alt over 1024 og under 49152, da de er reserveret af de fleste systemer.

4.

Indtast destinationsmaskinen og porten. For eksempel, hvis du ønskede at oprette forbindelse til Ubuntu.com, ville du indtaste 'ubuntu.com:80.' Port 80 er standardporten for al webtrafik. Klik på 'Tilføj' for at oprette tunnelen.

5.

Klik på 'Åbn' for at oprette sessionen. Indtast dine loginoplysninger, når du bliver bedt om det.

Tilslut til tunnelen ved hjælp af værten 'localhost: localport' hvor 'localport' er den port, du valgte som kildeporten før . Hvis du f.eks. Valgte port 8080 og havde destinationsmaskinen og porten oprettet efter ubuntu.com:80-eksemplet, ville du åbne Ubuntu ved at åbne din webbrowser og navigere til 'http: // localhost: 8080'. com.

Linux eller Mac OS X

1.

Åbn et terminalvindue og bekræft, at SSH er installeret ved at skrive 'ssh' og trykke på 'Enter. ' Hvis den ikke er installeret, skal du downloade og installere OpenSSH, inden du fortsætter.

2.

Skriv 'ssh -L L-port: d-vært: d-port r-vært' og tryk på 'Enter'. L-port skal erstattes med den lokale port, du vil bruge på den maskine, du forbinder fra, d-vært og d-port med destinationsværten og porten, og r-vært med adressen på SSH-serveren, du opretter en

Indtast dine autentificeringsoplysninger, når den eksterne SSH-server anmoder dem.

4.

Åbn din browser eller en anden applikation, afhængigt af den service, du videresendte, og opret forbindelse til 'localhost: L-port', hvor L-porten er den lokale port fra før. Hvis du for eksempel valgte havn 8080, og havde destinationsmaskinen og porten oprettet til 'ubuntu.com:80,' åbner din webbrowser og navigerer til 'http: // localhost: 8080', vil bringe Ubuntu.com op.

Tips og advarsler

  • Undgå at omgå en virksomheds, uddannelsesmæssig eller anden form for firewall uden tilladelse.
  • Firewalls er ofte ment at beskytte brugerne, men i sidste ende gør det nemt at bruge nogle dele af internettet. En fælles metode til omgåelse af en firewall, men alligevel vedligeholdelse af netværkssikkerhed, er at bruge den lokale portforsendelsesmulighed for SSH (Secure Shell) til at oprette en krypteret netværkstunnel. Da de fleste firewalls tillader SSH-trafik, giver dette en indvendig bruger mulighed for at komme ud af restriktive firewalls ved at hoppe på sin trafik fra en ekstern SSH-server. Det er en fantastisk måde at sikre dine forbindelser på, når du bruger ukrypterede webtjenester fra offentlige computere.