Sådan fjerner jeg min IP fra Comcast Blacklist

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem den sortlistede IP-adresse. Du kan finde IP-adressen i den fejlmeddelelse, der blev modtaget, når du forsøger at sende til en Comcast-adresse fra den blokerede server.

2.

Bestem grunden til blacklisting af din IP adresse. Årsagen er angivet i den samme fejlmeddelelse, at din blokerede IP-adresse er angivet i.

3.

Udfyld Comcasts blokerede udbudsformular (se Ressourcer) og indsend en forespørgsel. Blokerede IP-adresser fjernes typisk inden for en time.

4.

Undersøg din server for eventuelle vira, der muligvis sender spam. Kør en virusscanning ved hjælp af dit antivirusprogram. Hvis en virus er fundet med virusscanningen, vil antivirusprogrammet karantæne og derefter fjerne det og beskytte din server eller computer.

Tips og advarsler

  • Selvom du har fjernet din IP fra sortlisten, vil din server fortsætte med at sende spam eller handle ondsindet. Du bliver blokeret igen.
  • Comcast tilbyder højhastigheds-internet, kabel og telefon tjenester til både private og erhvervsmæssige kunder, herunder virksomhedsejere. Kunder med højhastighedstjeneste har en unik IP-adresse tildelt deres computere og servere, så andre enheder kan identificere dem via et netværk. IP-adresser kan være statiske, hvilket betyder, at IP-adressen ikke ændres, eller dynamisk, hvor IP-adressen kan ændre sig. Virksomhedsejere kan anmode om en statisk IP-adresse for deres servere. Hvis Comcast mistænker en computer eller server for at udføre ondsindet aktivitet, såsom at sende spam, blokkerer Comcast det ofte for at forhindre yderligere spam via netværket.