Sådan opretter du forbindelse til en anden computer med Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kabelforbindelse

1.

Køb et Ethernet-crossover-kabel. De er tilgængelige fra elektronikforretninger såvel som onlineforhandlere. Sørg for, at kablet er langt nok til at nå begge computere.

2.

Slut den ene ende af Ethernet-crossoverkablet til Ethernet-porten i den første computer ved at skubbe stikket lige ind porten.

3.

Gentag denne proces for at forbinde kablet til den anden computer.

Netværksegenskaber

1. < / p>

Åbn din startmenu, vælg 'Opret forbindelse til' og klik på 'Se netværkscomputere og enheder.' Åbn 'Netværk og delingscenter'.

2.

Klik på 'Administrer netværksforbindelser' og dobbeltklik på 'Lokalt områdeforbindelse' for at starte det. Vælg 'Egenskaber' -knappen for at se egenskaber.

3.

Vælg 'TCP / Ipv4' og klik på knappen 'Egenskaber'. I denne dialogboks skal du vælge 'Brug følgende IP-adresse' og indtaste følgende IP-adresse '192.168.1.1'.

4.

Skriv '255.255.255.0' som værdien til subnetmasken. Klik på 'OK'.

5.

Udfør de samme handlinger for den anden computer. Brug dog en IP-værdi på '192.168.1.2'.

Opret WorkGroup

1.

Åbn startmenuen og højreklik på 'Denne computer' til Klik på indstillingen 'Egenskaber'.

2.

Klik på 'Avancerede' indstillinger og klik på fanen 'Computer Name'.

3.

Klik på 'Skift navn' for at åbne navnet dialogboksen. Klik på radioknappen for at deltage i en arbejdsgruppe og indtast dit arbejdsgruppens navn i feltet. Du kan bruge et standard arbejdsgruppe navn på 'MSHOME' eller 'Home'.

4.

Klik på 'OK' for at anvende indstillingerne og lad systemet genstarte din computer, når du bliver bedt om det . Gentag disse indstillinger for den anden computer.

5.

Højreklik på den mappe, du vil dele med den anden computer, og vælg 'Egenskaber'. Aktivér fanen 'Deling' og klik på knappen 'Del'. Vælg mappenavnet og vælg 'OK'.

6.

Åbn startmenuen på den computer, som du deler med, og klik på 'Netværk'. Dobbeltklik på navnet på din arbejdsgruppe, vælg den anden computer fra listen, og du vil se de delte data.

Tips og advarsler

  • Du kan oprette forbindelse to standard (straight-through) Ethernet-kabler med en modulær crossover adapter til at efterligne handlingerne i crossover-kablet.
  • Med et simpelt stykke hardware kan du forbinde to computere inden for samme område, der ikke allerede er tilsluttet via et lokalnetværk. Du kan bruge de indbyggede netværksegenskaber i Windows Vista til at forbinde computere til at dele data uden routeren eller huben, som normalt er nødvendig for at oprette et netværk eller uden en ekstern enhed som et flashdrev til at overføre data. Denne metode er baseret på et grundlæggende Ethernet-kabel og kræver ingen yderligere software.