Sådan skifter du en pc til en internetserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, hvilken drift din server vil køre. Mange webservere er vært på Unix-baserede operativsystemer som Linux. Microsoft har versioner af Windows til serverprogrammer. Apple har også en række serverprodukter, men de kan ikke installeres på den gennemsnitlige pc.

2.

Installer software til at køre serveren. Ifølge Netcrafts undersøgelse i februar 2010 af webserveren kører over halvdelen af ​​verdens servere den gratis HTTP server software Apache, mens næsten en fjerdedel er hostet af Microsofts Windows Server. Gratis implementeringer af Apache er tilgængelige for alle operativsystemer.

3.

Tilføj yderligere moduler og pakker for at udvide din webserver. Hvis du planlægger at køre et stort og dynamisk websted, skal du sandsynligvis bruge support til PHP og MySQL. kan gøre det lettere at administrere serveren, f.eks. phpMyAdmin til styring af databaser. Komplette administrationsværktøjer som cPanel kan klare næsten alle aspekter af serveradministration.

Tips og advarsler

< li> Der findes mange værktøjer til styring og udvidelse af serverfunktioner. Overvej din server behov, før du beslutter dig for et operativsystem, serverpakke og tilhørende udvidelser. Servere giver adgang til filer og oplysninger via netværk. Hvert websted er hostet på en server sammen med alle filer, videoer eller billeder, du downloader. Virksomheder har servere i deres kontorer til data backup eller kører kritisk software. Webudviklere er afhængige af testservere for at afprøve ny software, før de implementeres. Den software, der er tilgængelig til webservere, varierer i pris fra fri og åben kilde til dyre virksomheders implementeringer.