Hvad er ADSL-hastighed?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Download Speed ​​

Selvom der ikke er nogen grundlæggende forskel på at downloade data fra internettet og uploade data til det, downloader de fleste brugere data --- herunder se websider --- så er ADSL-hastigheden citeret som regel den maksimale , teoretisk hastighed i downloadretningen. Dette er typisk omkring 1,4 Mbps (megabit per sekund), selv om de faktiske hastigheder kan være signifikant langsommere.

Uploadhastighed

ADSL er beskrevet som asymmetrisk, fordi det er hurtigere i downloadretningen end i uploadretningen. Uploadhastigheder er typisk begrænset til omkring 400 Kbps (kilobits per sekund), men det er normalt kun et problem for små virksomheder og websitearter, som uploader flere data oftere end typiske internetbrugere.

Andre overvejelser

ADSL bruger telefonlinjer til at transmittere data, så jo længere væk fra en telefoncentral en bruger er, jo langsommere forbindelseshastigheden i både download- og uploadretningen. I landdistrikterne kan ADSL imidlertid være den eneste metode til internetforbindelse til rådighed. ADSL står for 'Asymmetrisk Digital Subscriber Line', en bredbåndsinternetteknologi, der fungerer sammen med frekvenserne, der anvendes til taletelefoni. Det giver adgang til internettet og evnen til at foretage telefonopkald via en enkelt forbindelse på samme tid.