Omvendt Proxy Problemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Proxyservere er konfigureret til at virke enten i fremad eller omvendt mode. I begge konfigurationer fungerer proxyserveren som et mellempunkt mellem to forbindelser. Proxyservere foretager anmodninger på vegne af en klient. En forward proxy vil foretage en webforespørgsel på vegne af en klient, mens en omvendt proxy vil fremsætte en anmodning på vegne af en anden server.

Afbalanceringsproblemer

En omvendt proxyserver kan bruges til at afbalancere flere servere , som det er tilfældet for en webserver gård. I denne opsætning modtager proxyserveren anmodninger fra klienter på internettet og sender anmodningen til webserveren ved hjælp af det mindste antal ressourcer på det tidspunkt. Problemer med denne konfiguration omfatter ikke-kommunikative eller overbelastede webservere samt fejl i konfiguration af IP-adresser, der medfører dårlige anmodninger.

Cachingproblemer

En omvendt proxy kan konfigureres til at fungere som en cache for webserverindhold. Dette sker typisk med uændret statisk indhold som billeder for at fremskynde webforespørgslen fra klienter. Det skiftende dynamiske indhold hentes derefter fra en web- eller applikationsserver. Problemer omfatter fejlkonfigurerede serverpladser samt forældet indhold, der forkert vises til de anmodende brugere.

Sikkerhedsproblemer

Proxyservere, både fremad og tilbage, har også potentiale til at fungere som sikkerhedsbarrierer mellem computernetværk, ligesom om en firewall. En korrekt konfigureret proxyserver tillader kun visse anmodninger gennem og blokerer de resterende forespørgsler. En ukorrekt konfigureret proxyserver kan tillade visse webbaserede angreb gennem dens omkreds, hvilket påvirker de produktionswebservere, som proxyserveren kontrollerer.