Sådan deaktiveres adgangskodepolitik i Windows 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2003. Klik på 'Kør' og indtast 'gpedit.msc' i tekstboksen. Klik på 'OK' for at åbne din gruppepolicyeditor.

2.

Klik på ikonet 'Sikkerhedsindstillinger' i venstre rude. På listen over udvidede muligheder skal du klikke på 'Kontoregler' og vælge 'Adgangskodepolitik'. Dine adgangskodepolitikker vises i detaljeringsruden i midten.

3.

Dobbeltklik på den adgangskodepolitik, du vil deaktivere. Hvis du f.eks. Ikke længere vil kræve tal, bogstaver og specialtegn, skal du dobbeltklikke på politikken mærket 'Kodeord skal opfylde kompleksitetskrav.'

4.

Vælg 'Ikke Konfigureres 'fra rullemenuen. Klik på 'OK' for at gemme de nye ændringer. Gør dette for hver af de politikker, du vil deaktivere.

Windows-adgangskodepolitikken er en sikkerhedsfunktion, der styrer de adgangskodeværdier, som brugere må indtaste på netværket. Dette beskytter brugerne om at oprette dårlige adgangskoder, der let kan gættes, hvilket kan føre til uautoriseret adgang til dit netværk. Windows 2003-gruppepolitikredaktøren styrer adgangskodepolitikkerne på dit netværk. For at deaktivere politikkerne deaktiverer du hver konfiguration i editoren. Dette deaktiverer politikken på hele netværket.