Sådan forbinder du flere computere til et fjernnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download netværkssoftware. Flere VPN- eller virtuelle private netværksprogrammer er tilgængelige gratis online. Disse spænder fra LogMeIn Hamachi, som giver adgang til en række anvendelser, til GameRanger, der er specielt designet til at forbinde videospil via et fjernnetværk. Andre virksomheder tilbyder proprietære løsninger med ekstra sikkerheds- og supportfunktioner, som SonicWall og Cisco (se Resources). Download softwareinstallationsfilerne på hver computer, herunder alle serversystemer.

2.

Åbn de downloadede filer og installer VPN-softwaren til hvert system. Bemærk, at nogle VPN-programmer vil oprette en ny netværksforbindelse til systemet, mens andre bruger eksisterende forbindelser. Installer kun et VPN-program på ethvert system, da flere programmer kan interferere med deres delte handling.

3.

Åbn VPN-softwaren på værtssystemet. Brug programmet 's' Nyt netværk, 'Tilføj netværk' eller lignende funktion på den server eller det system, du ønsker at være vært for netværket. Vælg et navn og en adgangskode til netværket og del disse oplysninger med brugerne af klientsystemerne. < /p>

4.

Op VPN-softwaren på klientsystemerne og indtast fjernnetværks navn og adgangskodeoplysninger for at oprette forbindelse. Afhængigt af operativsystemets indstillinger skal du muligvis tilføje en undtagelse til din firewall for at oprette forbindelsen.

5.

Åbn operativsystemets delemuligheder for at vælge hvilke typer oplysninger og filer der skal deles over fjernnetværket.

Tips og advarsler

  • Nogle VPN-programmer starter som standard med dit operativsystem. Sluk denne funktion, hvis du ikke vil være konstant forbundet.
  • Mens nogle VPN-programmer kører fra en installationsfil, har andre to versioner: en klientversion og en værtsversion. For at sikre et vellykket fjernnetværk setup, kør værtsversionen på værtssystemet og klientversionen på alle andre systemer.
  • Ved at forbinde flere computere til et fjernnetværk kan du nyde fordelene ved et lokalt netværk mellem computersystemer, der muligvis ikke fysisk nær hinanden. Så længe hvert system har internetadgang, kan netværkssoftware bygge bro over afstanden og oprette et lokalt og kontrolleret netværk til fildeling, samarbejde, spil eller ethvert andet netværk. Netværket kan køre på et server system eller være vært for en af ​​netværksdeltagerne.