Sådan opretter du et sikkert netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lås en lås på serverrumsdøren og hold den låst. Etablering af fysisk sikkerhed vil forhindre forsætlige indtrengere og undgå utilsigtet tab forårsaget af vandrende medarbejdere. Keyed låse er gode, men badge adgang døre er bedre. Hvis du vil bruge flere penge, kan du installere biometriske systemer, såsom fingeraftryk eller nethinden scannere. Desværre bliver mærker forsvundet eller stjålet, og det er vigtigt, at medarbejdere mister mistede eller stjålne badges rettidigt. Mens biometriske systemer kan narre, er det en vanskelig proces, og kun den mest målrettede og talentfulde hacker kan omgå sådanne systemer. Ud over at låse serverrummet skal du låse netværksudstyrskabinetterne rundt om din virksomhed. Hvis en indtrængende kommer ind i din bygning og kan få adgang til et netværkskabin, behøver han ikke rigtig at komme ind i serverrummet, da han kan komme hen over dit netværk.

2.

Sikre din internetforbindelse. Installer en firewall og indbrudsdetekterings- og forebyggelsessystemer for at stoppe internet hacker uden for din virtuelle dør. Firewallen filtrerer indgående og udgående trafik i henhold til de regler, du har angivet. Intrusionsdetekteringssystemer er passive og giver advarsler, når de opdager et forsøg på indtrængen. Intrusionsforebyggelsessystemer er derimod aktive agenter, som ikke kun sender advarsler til dit netværkspersonale, men kan tage bestemte handlinger, som f.eks. At lukke internetforbindelsen eller en bestemt server.

3.

Sikre dit interne netværk. Mange netværkskompromiser udføres af insidere, som har fordelen af ​​netværksadgang. Udvikle og implementere en god netværkssikkerhedspolitik med overvågning og håndhævelse. Når en overtrædelse opstår, skal svaret udføres hurtigt, så alle forstår at du er seriøs om netværkssikkerhed.

4.

Udvikle og implementere et sikkerhedskendskabsprogram, der indeholder information om hackere, insidere, social ingeniører og netværkssikkerhed generelt. Dette bør skabe en bevidsthed om, at alle vil forstå hans rolle for at sikre netværket sikkert.

Netværkssikkerhed er et seriøst emne for de fleste organisationer, især dem, der har brug for at holde personoplysninger sikre mod hackere. Overholdelse af regler kræver konstant opmærksomhed på sikkerhedsaspekterne i virksomhedens netværk. Enhver organisation, der ønsker at blive i forretning, skal tage skridt til at garantere sikkerheden af ​​dataene under sin pleje.