Sådan opsættes LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opret netværk

1.

Identificer de lokale tjenester, som du vil have tilgængelig på netværket. Identificer netværkstilsluttede printere, netværksdiskdrev, hvilken som helst server, der vil dele printere eller diske.

2.

Identificer, hvor mange enheder der skal oprette forbindelse til netværket. Hver enhed, server eller arbejdsstation kræver en unik adresse.

3.

Kør kabler til arbejdsstationer, hvor det er muligt. Et kablet LAN vil altid få bedre ydeevne og være mere sikker end et trådløst LAN. Kør så vidt muligt et kabel til servere, printere, IP-telefoner eller arbejdssteder. Kør et kabel til ethvert område, hvor du sandsynligvis vil arbejde. Brug standard Ethernet-kabler eller bygningskabler som installeret i henhold til TIA-568-standarden.

4.

Vælg og køb en switch eller kabelrouter. Den enkle sikre måde at oprette forbindelse til internettet på er at bruge en kabelrouter. Mange mærker og modeller er tilgængelige. Hvis den model du vælger ikke har nok porte til at forbinde alle dine computere, skal du også købe en switch.

5.

Konfigurer WAN-porten på kabel router. Konfigurationsoplysningerne varierer fra leverandør til sælger. Nøgleoplysninger, du skal konfigurere WAN-porten, leveres af din internetudbyder.

6.

Konfigurer LAN-portene på din kabelrouter. De fleste kabel routere fungerer som en Dynamic Host Configuration Server eller DHCP server. Det betyder, at routeren automatisk giver adresser til arbejdsstationer. Vær sikker på at adressepoolen har tilstrækkelige adresser til alle arbejdsstationer. Sørg for, at der er nok adresser uden for området for alle værter, der har brug for statiske adresser. For eksempel har en netværksadresse med en maske på 255.255.255.0 i alt 254 værter. Hvis den dynamiske pool har 200 adresser tilgængelige, betyder det, at de resterende 54 adresser er tilgængelige for at give printere eller servere statiske adresser.

7.

Tilslut ledningerne til netværket. Arbejdsstationer og servere kan tilsluttes med standard Ethernet-kabler. Tilslut kontakten til kabel-routerens LAN-porte ved at bruge op-linket eller den lige port på kontakten. Hvis omskifteren ikke har en opkoblingsport, skal du tilslutte en standardport på kontakten til en LAN-port på kabelroderen med et Ethernet-crossover-kabel. Ethernet rossover kabler kan købes hos enhver elektronik butik.

8.

Test tjenesterne og internetforbindelsen. Test hver af arbejdsstationerne for at sikre, at de kan oprette forbindelse til internettet og teste eventuelle lokale servere og printere. Udskriv test sider på de delte printere. Test læs og skriv tilladelser på delte filservere ved at kopiere filer til serverne og kopiere filer fra serveren til en arbejdsstation.

Tips og advarsler

  • Køb en kabelrouter med trådløse funktioner, der giver dig mere fleksibilitet.
  • Sørg for, at kabellængder ikke overstiger 100 meter eller omkring 300 fod.
  • Kør ikke kabler i luftkanaler, medmindre de er brand mærket. Kontroller lokale bygningskoder.
  • Et lokalnetværk eller LAN bruges til at forbinde computerressourcer, typisk inden for en bygning. Databehandlingsressourcerne kan være computere, printere, servere, IP-telefoner eller gateways. Du skal først identificere, hvilke tjenester du skal levere lokalt på LAN. Computere er forbundet til en switch med Ethernet-kabler. Hver enhed har en unik IP-adresse.