Sådan opsiges en Cat5-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær den ønskede længde af kablet med Ethernet-krimpværktøjet. Cat5- og Cat5a-kablet har en maksimal længde på 100 meter.

2.

Skær den ydre skærm ca. 1,5 tommer fra kabelens ende med krympeværktøjet. Pas på at skære kun det ydre skjold væk og ikke skære de indvendige ledninger. Hvis nogle af de indvendige ledninger er skåret, skal du afbryde hele ende af kablet og prøve igen. Dette gør praksis til perfekt.

3.

Adskil ledningerne i den rigtige rækkefølge. Den korrekte ordre til et standard, ikke-crossover patch kabel er orange / hvid, orange, grøn / hvid, blå, blå / hvid, grøn, brun / hvid, brun.

Skær ledningerne i en ret linje ca. en halv tomme fra ydersiden med krympeværktøjet.

5.

Skub ledningerne ind i RJ-45-stikket . Stikket skal orienteres med klipset på bunden, så den orange / hvide ledning er på venstre side og den brune ledning er på højre side.

6.

Krimp stikket lukket med krympeværktøjet. Efter at konnektoren er krympet, trækker ledningerne ikke ud af stikket.

Tips og advarsler

  • Alle trin skal anvendes på begge ender af kabel, når der oprettes et nyt patch-kabel. At afslutte et Cat5-kabel er en færdighed, der kræver øvelse at mestre.
  • Ethernet leveres i et par forskellige standarder, herunder trådløse, fiberoptiske og kobberkabler, hvilket er det mest kendte medium. Kobberkabler klassificeres efter deres højeste hastighed med de mest kendte Cat3, Cat5, Cat5a, Cat6 og Cat6a. Cat5 og Cat5a er langt den mest almindelige, idet Cat5a er klassificeret til gigabit-hastigheder. Afslutning af disse kobberkabler med en RJ-45-stik tager lidt øvelse, men bliver lettere med hvert kabel, der er skabt.