Sådan sikres en WiFi-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til konfigurationssiden for Wi-Fi-router ved at forbinde din computer til Wi-Fi-router med et Ethernet-kabel.

2.

Åbn Internet Explorer, og indtast følgende adresse i adresselinjen: 'http://192.168.0.1'. Standard lokalnetværksadresse kan bruges til at oprette forbindelse til din Wi-Fi-router.

3.

Skift 'administratoradgangskode' fra standardindstillingen. Din nye adgangskode skal indeholde både bogstaver og tal. Adgangskoden skal være mindst 8 tegn, medmindre din router begrænser dig til en mindre adgangskode. I de fleste tilfælde kan administratoradgangskoden kun få adgang til en fysisk forbindelse til Wi-Fi-router.

4.

Opret en adgangskode til trådløs adgang. Lad ikke dit netværk være åbent eller uden adgangskodebeskyttelse. Vælg WEP eller WPA-sikkerhedsformaterne. Trådløse enheder bliver bedt om at indtaste det kodeord, du opretter for at få adgang til dit netværk. Både WEP og WPA er krypteringsprotokoller, der gør det svært at se og gætte dine adgangskoder.

5.

Opret et brugerdefineret SSID. Brug af standard SSID kan være detekterbart for dem, der forsøger at trænge ind i dit netværk. SSID'en er din service sæt identifikator. Sådan kan dine trådløse enheder vide, hvordan du finder dit netværk.

6.

Find din Wi-Fi-router i et område, der er praktisk at betjene netværket. I nogle tilfælde vil centraliseringen af ​​routeren - i stedet for at placere routeren i et hjørnerum eller kontor - holde signalet fra at gå ud af bygningen,

Tips og advarsler

  • Du kan nulstille din Wi-Fi-router 'admin-adgangskode' ved at trykke på nulstillingsknappen på routeren.
  • Nulstilling af routeren returnerer den til fabriksindstillingerne.
  • Beskyttelse af din Wi-Fi-router mod ubemandet adgang er et vigtigt skridt i retning af at holde dit netværk sikkert. Hackere og computerkriminelle søger altid netværk for at stjæle legitimationsoplysninger og andre private data. Aktivering af dine grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger på din Wi-Fi-router forhindrer, at dine data bliver stjålet.