Sådan starter du en server, der er ude af ledig plads

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start fra en Linux Live CD (se Ressourcer). Selvom serveren normalt kører Microsoft Windows, kan du bruge en Linux Live CD til at udføre disse trin. Linux Live-cd'en læser Microsoft Windows NTFS-diskformatet.

2.

Åbn filhåndteringen. Find systemets harddisk.

3.

Fjern unødvendige filer, f.eks. Midlertidige filer. Dette giver nok plads til at aktivere serveren til at fungere korrekt igen. Luk computeren og fjern Linux Live CD'en, når den er færdig.

4.

Genstart serveren på den sædvanlige måde. Det ekstra diskplads genkendes straks, og serveren skal gendannes til normal drift.

Tips og advarsler

  • Når serveren er startet Det er muligt at fortsætte med at fjerne eller flytte filer for at forhindre dette igen. Det kan være nødvendigt at tilføje mere lagerplads til serveren og begynde at flytte filer til det nye lager.
  • Når du fjerner filer for at oprette mere filplads, skal du være meget forsigtig med ikke at fjerne eventuelle vigtige systemfiler eller andre vigtige datafiler under processen.
  • Når en server løber tør for ledig plads, vil den ikke kunne fungere korrekt, og forskellige ting kan gå galt. For eksempel kan operativsystemet muligvis ikke indlæses fuldt ud, hvilket får serveren til at hænge i en ikke-fungerende tilstand. Dette kan være et meget alvorligt problem, hvis serveren bruges til at drive en virksomhed. Opgradering til en større harddisk og fjernelse af unødvendige filer er to måder at gendanne serveren til fuld arbejdstilstand.