Sådan tilsluttes via Crossover Cable

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut krydskabelskabet til Ethernet-portene på begge computere. Konfigurer IP-adressen på begge computere. Åbn den første computer og klik på 'Kontrolpanel', klik på 'Netværksforbindelser', højreklik på 'Local Area Connection.' Klik på 'Internet Protocol (TCP / IP)' i den efterfølgende rullemenu og klik på 'Properties' knappen for at vise vinduet 'Internet Protocol (TCP / IP)'.

2.

Klik på knappen 'Brug følgende IP-adresse' og tildel de følgende tal til følgende felter:

192.168.0.1 for IP-adressen, 255.255.255.0 for subnetmasken og 192.168.0.1 for standard gatewayen. Udfør den samme procedure på den anden computer, men angiv 192.168.0.2 for IP-adressen.

3.

Kontroller, at arbejdsgruppens navne på begge computere er de samme. De to computere skal tilhøre den samme arbejdsgruppe for at kunne kommunikere med hinanden. Klik på 'Control Panel', klik på 'Systems' for at åbne vinduet 'System Properties'. Se på navnet ved siden af ​​'Arbejdsgruppe' og kontroller, om navnet på begge computere er det samme. Hvis navnene er forskellige, skal du klikke på 'Skift' for at få vist vinduet 'Computer name changes' og ændre arbejdsgruppens navne for at gøre dem ens.

4.

Deaktiver firewall på begge computere. Gå til 'Kontrolpanel', klik på 'Windows Firewall', og klik på 'Fra' for at sikre, at ingen af ​​portene til fildeling bliver blokeret.

Tips og advarsler

  • Opret en brugerkonto på hver computer, der har samme navn og adgangskode for at komme forbi 'Access is Denied' -fejl, der pludselig kan dukke op. Tildel 'Administrator' rettigheder til begge konti.
  • Et crossover-kabel eller et nullmodem er den nemmeste og sikreste måde at forbinde to computere på uden at bruge en switch eller et netværkshub. Det giver dig mulighed for at spille netværksspil, flytte filer og dele printere mellem to computere. Forbindelsen bruger et crossover-kabel, som er direkte tilsluttet begge computere. At lære at installere en crossover-forbindelse kan være en fordel for enhver computerbruger.