Sådan udvikler du et chatrum

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lej en udvikler. En erfaren chatudvikler vil kunne designe et tilpasset chatrum fra bunden. Alle funktioner, add-ons og specifikationer vil kunne implementeres. Chatrummet kan være så tilpasset som fantasien tillader det at være. Men prisen på en udvikler kan være meget dyr. Et minimumsbudget på ca. $5000 vil dække et grundlæggende chat-sted, men prisen kan overstige $20.000, afhængigt af hvor komplekse chatrummet.

2.

Køb en dåse chat-softwarepakke . Dette er måske den bedste mulighed for de fleste brugere, der søger at oprette et chatrum. Du skal blot købe et eksisterende chatrum softwarepakke og implementere det på et eksisterende websted. Chatrummet vil ikke være så tilpasset, og brugeren er begrænset af softwarepakkenes begrænsninger, men prisen på denne software er betydeligt billigere end at ansætte en udvikler. De fleste pakker kører mellem $50 og $500 og varierer baseret på platform (Java, Flash) og funktionalitet. Nogle softwareudbydere er: addonchat.com, whoson.com, flashcoms.com, cometchat.com.

3.

Brug eksisterende chatprogrammer og IM-software widgets. En widget er en brugerdefineret blok kode, der nemt kan indsættes på en side, der gør det muligt for hjemmesiden at inkludere en tredjeparts software komponent. For eksempel kan en widget i dette tilfælde omfatte en MSN-, Skype-, IRC- eller AIM-boks. Disse brugere klikker på for at deltage i en chat session. Det er ikke den mest sofistikerede metode, men det er gratis. Widgets til alle slags software kan nemt findes online gratis.

Udvikling af et chatrum til et websted eller et chat-websted er ikke en simpel opgave. Chatrummet kan enten udformes fra bunden af ​​en webudvikler, en softwarepakke til dåse chatrum kan implementeres, eller webstedet kan piggy tilbage på eksisterende chat-serverteknologi. Der er fordele og ulemper ved alle muligheder som pris og tilpasning. Indbygget Windows-software kan ikke bruges til at udvikle et chat-sted.