Sikkerhedsrisici med trådløs

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Mens det er mere populært end nogensinde, fortsætter trådløse netværk med store sikkerhedsproblemer. Selv om dette gælder for trådløse hjemmenetværk, er virksomhedernes netværk endnu mere sårbare over for potentielt misbrug og angreb. På trods af de utallige forholdsregler, som netværksadministratorer og trådløse udviklere tager, synes angriberne altid at få adgang via svage punkter i et netværk.

Uautoriseret adgang

Det er meget almindeligt, at trådløse signaler strækker sig ud over grænserne for hjem eller forretning, hvor de er baseret. Når dette sker, får brugere adgang til netværket uden tilladelse. Dette kan forårsage utilsigtede sikkerhedsproblemer, hvis den uautoriserede bruger indtaster et usikkert websted ved hjælp af netværket. Uautoriserede brugere kan også sap et netværk s båndbredde.

Uautoriseret overvågning

Enkeltpersoner kan nemt overvåge trafikken på et netværk, når det 'lækker' ud over bygningen, hvor det er anbragt. Den erfarne angriber kan bruge værktøjer, der er kendt som 'Trådløs pakkeanalyse' for at indhente oplysninger, f.eks. adgangskoder. Denne overvågning kan afsløre endnu mere følsomme oplysninger, hvis den trådløse router er forbundet til et hub.

Rogue Access Points

En person i en virksomhed kan have en trådløst kort eller anden enhed på sin computer, hvilket skaber et trådløst adgangspunkt selv i et ikke-trådløst miljø. Corporate sikkerhed bør altid være opmærksom på denne mulighed.

Klonadgangspunkter

En bestemt angriber kan oprette en falsk adgangspunkt, der efterligner brugerens netværk. Et stærkere signal kan være placeret i nærheden af ​​netværket. Når brugere bruger det ubevidst på det stærkere klonsignal, deler de utilsigtet adgangskoder og brugernavne, som kan bruges til at hente vigtig information fra angriberen.

Denial of Service

Når uautoriserede brugere oversvømmer et netværk, kan det være umuligt for legitim trafik for at få adgang til det. Attackere kan også bruge jamming til bevidst at nægte service til brugere. Dette kan gøres for at bremse forretningsmæssige fremskridt. Andre angriberne kan engagere sig i jamming bare for spændingen ved elektronisk overtrædelse.

Peer-to-Peer Attacks

Brugere, der er involveret i fildeling, utilsigtet giver adgang til et netværk til uautoriserede brugere. Netværksbrugere, der kører webservere, er også sårbare overfor peer-to-peer-angreb. Netværksadministratorer skal være opmærksomme på at beskytte uautoriseret fildeling og webhosting. Disse aktiviteter kan efterlade et netværk, der er særligt udsat for virus og spyware.

Direkte angreb

Nogle dygtige angribere kan simpelthen gætte og teste adgangskoder. Andre bruger software til at håndtere krypteringskoder. Uanset hvor sikkert et trådløst netværk virker, er det vigtigt at ændre adgangskoder og koder regelmæssigt. Netværksadministratorer bør være opmærksomme på at opdatere og overvåge alle sikkerhedsforanstaltninger.